Dilemma’s voor de veranderprojectmanager: Relatie met je opdrachtgever

Als veranderprojectmanager heb je te maken met verschillende dilemma’s. Na het dilemma uit de vorige blog http://www.veranderproject.nl/2011/dilemmas-voor-de-veranderprojectmanager/ nu de volgende:

  • De veranderprojectmanager moet een gelijkwaardige positie innemen ten opzichte van zijn opdrachtgever om de opdrachtgever te helpen met zijn ambitie of probleem.

Als de opdrachtgever een machtspositie inneemt ten opzichte van de veranderprojectmanager maakt dat de veranderprojectmanager besmet om de benodigde verandering bij de werkvloer te implementeren. Misschien kun je nog de bron zijn voor het overbrengen van benodigde materiekennis, maar niet meer de coach die anderen kan helpen bij hun zoektocht naar oplossingen voor locale problemen. En juist dat is nu net de benodigde verandering.

Maar ook andersom!

Als de veranderprojectmanager een machtsbasis heeft ten opzichte van de opdrachtgever (“ik heb vaker met dit bijltje gehakt en weet wel hoe je dit moet doen”) neemt hij de  verantwoordelijkheid voor het succes van de implementatie bij de opdrachtgever weg. Het risico is groot dat deze niet meer bij de opdrachtgever terug komt waardoor er geen basis meer is om de verandering te borgen. Als verandermanager heb ik zelf ook wel eens de fout gemaakt om zelf de oplossingen aan te dragen vanuit mijn eigen expertise, waardoor de opdrachtgever op afstand raakte.

Hoe hier dan mee om te gaan?

Om objectieve hulp te bieden is een gelijkwaardige positie nodig ten opzichte van je opdrachtgever. Je werkt met zijn motivatie en energie om oplossingen voor zijn problemen te vinden. Evenzo kun je werken met de energie en de motivatie van de werkvloer voor oplossingen voor hun problemen. En als de problemen nu juist de relatie tussen werkvloer en opdrachtgever betreffen; is het de crux om beide aan te sporen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun probleem en initiatief te nemen om een goede oplossing te vinden.

Zien jullie ook dit dilemma of hebben jullie dit ervaren? Zouden jullie hier ook zo mee om willen gaan? Zien jullie ook andere dilemma’s?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Één reactie op Dilemma’s voor de veranderprojectmanager: Relatie met je opdrachtgever

  1. Nico Bakker schreef:

    Hi Michel,

    De relatie opdrachtgever = veranderprojectmanager zie ik toch anders, niet als gelijkwaardig. Immers, ten eerste is het doel van het veranderproject bepaald door de opdrachtgever. En ten tweede is de veranderprojectmanager (VM) aangesteld om dat doel te (helpen) bereiken door dezelfde opdrachtgever. Dit zijn twee haast vanzelfsprekende zaken, die in mijn ogen bepalen dat de relatie niet gelijkwaardig kan zijn. Ik ben het eens met de risico’s die je noemt wanneer de VM een machtspositie zou innemen, expliciet of, wat ik vaker heb zien gebeuren, impliciet.
    Het risico’s dat je noemt van een opdrachtgever met een machtspositie (VM raakt ‘besmet’) zie ik juist als een eerste stap in de verandering: de VM gaat mee in de verandering die de opdrachtgever voor zich ziet en draagt deze ook uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *