Positief veranderen


Ik was van plan om deze week een Blog te plaatsen over positief veranderen, tot ik via Twitter gewezen werd op een Blog van Patrick Verheij, die dat beter verwoordde dan ik dat kan doen. Dus daar wil ik jullie eerst maar naar verwijzen.

Later die week deed ik een Scrum workshop samen met Jessika de Waijer die me nog een mooi inzicht gaf in hoe positief werken past bij de werking van onze hersenen. Als we veranderen zoals we gewoon waren, – dus: beoordelen hoe het loopt en verbeteringen initiëren voor de gevonden zwaktes – dan gebeurt het volgende bij onze medewerkers. Verbindingen tussen de hersencellen die behoren bij het oude, foute gedrag moeten worden verbroken. Helaas doen hersenen dat niet. En dus blijft het oude gedrag hangen, en noemen wij veranderaars dat weerstand.

Hersenen verbreken geen verbindingen, ze leggen wel nieuwe verbindingen aan en versterken of verzwakken bestaande verbindingen.

Dat inzicht past uitstekend bij positief veranderen. Als er al goed gedrag is, dan is het veel eenvoudiger dat te
. De hersenen versterken de verbindingen die daarbij horen waardoor dit gedrag vaker vertoond wordt. Het negatieve gedrag krijgt daardoor vanzelf minder gelegenheid om op te treden.

Het was een leerzaam weekje.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Één reactie op Positief veranderen

  1. Pepijn van de Vorst schreef:

    Een mooie blog! Ook goed om de werking van de hersenen erbij te betrekken. Hoewel dat – aangezien er nog weinig echt over bekend / bewezen is via wetenschappelijk onderzoek – soms wel glad ijs is. Edward de Bono (de uitvinder van lateraal denken), gaat er vanuit dat de hersenen werken als een patroonherkennings mechanisme. Patronen die we herkennen, daar voelen we ons vertrouwd bij en daar kunnen we mee uit de voeten. Maar als gebeurtenissen om ons heen niet meer passen bij de patronen die we kennen (en dat is vaak het geval bij veranderingen), moeten nieuwe patronen worden gevormd. Dat kost inspanning. Dat gaat gepaard met een gevoel van ongemak en onbehagen, met onzekerheid. En dan is juist die positieve houding essentieel. Waarbij het ook nog eens zo is (en dat kwam mooi terug in een presentatie van Jessika die op slideshare staat), dat een krampachtige houding de creatieve kracht van de hersens blokkeert, terwijl we vanuit een open, positieve houding de creativiteit optimaal kunnen benutten om veranderingen zo goed mogelijk te laten verlopen en er zoveel mogelijk profijt van te hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *