Systeemdenken in veranderprojecten

Westers analytisch denken is reductionistisch. Men neme een probleem, breke het op in deelproblemen totdat ze klein genoeg zijn om eenvoudig op te lossen, losse alle deelproblemen op, en voilá, het totaalprobleem is ook opgelost.

Dat klinkt simpel, maar meestal is het té simpel en werkt het zo niet. Want al die deelproblemen hebben relaties met elkaar, beïnvloeden elkaar wederzijds. Dus zodra je één deelprobleem oplost veranderen alle andere delen mee en heb je opeens een geheel nieuwe situatie. De kunst is dus om niet alleen naar de delen te kijken, maar veelmeer ook naar de relaties tussen de delen.

Voor veranderprojecten heeft dit inzicht grote implicaties. Het maken van grote veranderplannen vooraf heeft blijkbaar weinig zin. Het plan baseert zich in het beste geval op een goede analyse van het systeem, maar dat systeem verandert zodra je aan één deeltje begint te trekken. Daarmee is dan het plan waardeloos geworden. Veranderen in kleine stapjes is dus het devies. Een klein beetje veranderen, kijken hoe het systeem reageert en dan de volgende stap zetten. Inspect and adapt zoals dat in Agile wordt genoemd.

PS. Op 31 oktober houden we een try-out van de modules systeemdenken en positief veranderen van onze leergang veranderproject.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 reacties op Systeemdenken in veranderprojecten

  1. Pingback: Try-out: Systeemdenken en Veranderen vanuit je Sterktes | Ben Linders

  2. Ronald schreef:

    Dit artikel sluit naadloos aan bij de gedachtes van Jerry Weinberg (quality software management 1) en Peter Senge (5th discipline).

  3. André Heijstek schreef:

    Hallo Ronald, dank je voor je reactie. Ik ben trots om genoemd te worden samen met deze grote namen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *