Verander Manifesto

Verander Manifesto

We ontdekken beetje bij beetje betere manieren voor organisaties om te veranderen door hen hierin te begeleiden en te trainen. Om te helpen bij veranderen verkiezen wij vanuit onze ervaringen:

  • Experimenteren en ervaren boven analyseren en plannen
  • Verbinden boven afspreken
  • Plannen wat volgt boven het volgen van een plan
  • Vertrouwen en vakmanschap boven afvinken en controleren

In onze zoektocht naar de beste manier om organisaties te helpen veranderen bemerken we dat er niet één juiste aanpak bestaat die geschikt is voor iedere situatie. Zoals ieder licht een schaduw opwerpt zo kent iedere veranderaanpak een contrasterende aanpak die het ook verdient om in de schijnwerpers te staan. Wij staan dan ook voor het balanceren van de waardevolle aspecten uit iedere aanpak zoals de situatie dat vraagt. En toch, als we dan onze weg zoeken naar succesvolle verandering hebben wij onze voorkeuren:

  • Wij hechten waarde aan het analyseren van de huidige situatie om voor onszelf een passende oplossing voor de situatie te vinden en het plannen van de bijbehorende veranderaanpak om structuur te geven aan het veranderproject. Maar bovenal hechten wij aan het experimenteren met mogelijke oplossingen door de betrokkenen zelf zodat zij kunnen ervaren welke oplossing werkt in hun context. Een werkende oplossing gaat altijd boven een opgedragen oplossing. Daarom experimenteren en ervaren boven analyseren en plannen.
  • Afspraak is afspraak is een groot goed. Je moet op elkaar kunnen bouwen. Een project berust op afspraken. Deze afspraken zijn tot stand gekomen vanuit een verbinding tussen de partijen. Vanuit deze verbinding kunnen onhaalbare afspraken bespreekbaar gemaakt worden, kan hulp worden aangewend of kunnen nieuwe oplossingen worden gevonden. Verbinden daarom boven afspreken.
  • Wij hechten waarde aan het werken volgens plan. If you fail to plan, you plan to fail is zeker ook ons adagium. Maar bovenal hechten we waarde aan het werken vanuit behoeftes in de huidige realiteit. Het plan kan niet alles voorspellen zoals dat zich in de werkelijkheid ontvouwt. Proberen de werkelijkheid terug te duwen naar de beschreven situatie in het plan kan beter worden vervangen door aanpassing van het plan met wat werkt in de realiteit. Plannen wat volgt daarom boven het volgen van een plan.
  • Wij hechten waarde aan controle en checklists om te toetsen of aan alle kwaliteitseisen zijn voldaan. Maar bovenal hechten we waarde aan het geven van vertrouwen aan betrokken vakmensen. Als er sprake is van echte betrokkenheid dan werkt teveel controle averechts terwijl het geven van vertrouwen motiveert voor het resultaat waarbij ondersteuning gevraagd wordt als dat nodig is. Vertrouwen en vakmanschap daarom boven afvinken en controleren. Controle is goed, vertrouwenswaardig vakmanschap is beter.

Zo. Dat is onze voorkeur! 

En jullie mening?

Wat vinden jullie daarvan? Zijn jullie het eens met onze waardering? Zien jullie andere contrasten?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Één reactie op Verander Manifesto

  1. Pingback: Introductietraining Verandermanagement | Ben Linders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *