Introductietraining Verandermanagement

Eerstvolgende introductietraining verandermanagement is op 24 april a.s. bij het Novi in Utrecht. Voor gratis deelname, zie aanmelden

De introductietraining verandermanagement geeft een basis over veranderen van organisaties en mensen, en een overzicht van de cursusmodules die in de leergang verandermanagement worden uitgewerkt:

 1. Wat maakt een project tot een verandering? De onderdelen en eigenschappen die horen bij een verandertraject.
 2. Verandermanifest. Vier stellingen die het uitgangpunt vormen voor onze aanpak in verandermanagement.
 3. De psychologie van mensen die veranderen en een veranderaanpak die daar recht aan doet.
 4. Leiderschap naar menselijke maat. Wat is nodig voor leiderschap in een verandering? Geen leider zonder volgers.  We gaan in op hoe leiderschap en volgerschap elkaar kunnen versterken.
 5. Coaching leidt er soms toe dat de verantwoordelijkheid voor een oplossing wordt gelegd bij de coach. Wij gaan oefenen met een vorm van coaching die het principe volgt van ‘eigenaarschap is leiderschap’: Proces advisering.
 6. De dynamiek van organisaties en de complexiteit van verandertrajecten. Waarom simpele oplossingen vaak niet werken in een organisatiecontext, soms zelfs contraproductief zijn, en wat dan wel kan werken.
 7. Project Management aspecten van veranderprojecten: de kracht van Agile projectmanagement in veranderprojecten

Elk onderdeel is onderbouwd met klassieke en moderne theorie en onze eigen ervaring. De introductietraining behandelt alle onderdelen op hoofdlijnen. In trainingen die volgen wordt onderbouwing voor het begrijpen, begeleiden en organiseren van veranderingen gegeven, en praktische oefeningen waarin je de essentie voor veranderingen zelf ervaart.

Van deze training is een brochure beschikbaar.

Wat neem je mee naar huis?

 • Inzicht in de psychologische aspecten van veranderen
 • Inzicht in aspecten van een verandering zoals leiderschap en organisatiedynamiek
 • Mogelijkheid de aspecten van je keuze verder te verdiepen met theorie en oefening
 • Begrip van de kracht van Agile projectmanagement in verandertrajecten.

Aanpak

Veranderproject ontwikkelt een leergang verandermanagement voor projectmatig veranderen in de IT. In de leergang bieden we je theorie van het veranderen en laten je het veranderen zelf ervaren!! Zo laten we je bijvoorbeeld ervaren dat ook als ieder goede bedoelingen heeft, partijen (Business, IT, externe leverancier) toch tegenover elkaar komen te staan. We behandelen de theoretische inzichten hierachter, zodat je dit -indien van toepassing, in je eigen situatie kan verbeteren. Ook laten we zien hoe een verandering projectmatig aangepakt kan worden, ondanks dat een verandering zich niet laat plannen.

In onze leergang bieden we je de theorie van veranderen én laten je het veranderen zelf ervaren! De trainingen zijn interactief, we gebruiken o.a. gaming, cases en rolspellen om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen. Als cursist krijg je exclusief toegang tot de LinkedIn groep veranderproject, om ervaringen te delen met (oud)cursisten en de docenten, en blijvend te leren en je eigen aanpak continue te verbeteren.

Praktische informatie

Deze introductietraining wordt gegeven bij het NOVI op woensdag 24 april Kobaltweg 44 te Utrecht van 14:30 tot 17:00 uur. Na afloop is er een borrel en gelegenheid om na te praten.

Deze introductietraining bieden wij geheel gratis aan. Mocht je na aanmelding toch niet kunnen deelnemen, geef je dat dan minimaal 2 werkdagen voor de cursusdatum aan ons door? Vervanging door een collega is uiteraard mogelijk, laat ons wel even weten wie er naar de cursus komt? Bij onvoldoende deelnemers kan de training door veranderproject.nl geannuleerd worden.

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden voor een van de introductietrainingen met een e-mail naar: aanmelden@veranderproject.nl. In de email geef je aan:

 • je naam en telefoonnummer
 • op welke datum je de training wilt volgen?

Vervolgtrainingen

Wij hopen dat je na deze introductietraining ook interesse hebt in onze vervolgtrainingen:

 • de training Individu in verandering (13 en 27 mei, 3 juni) waarin centraal staat hoe een individu verandert, hoe hulp kan worden geboden en hoe leiderschap of een teamverband het gedrag van een individu beïnvloedt.
 • de training Projectmatig veranderen van de organisatie met Agile (15 en 29 mei, 5 juni) waarin centraat staat hoe met behulp van een Agile projectmanagement methodiek, bedrijfskundige en organisatieveranderingprincipes een veranderproject vorm kan worden geven. U kunt een case uit uw organisatie inbrengen om uit te werken en het geleerde met onze hulp in praktijk brengen.

Deze trainingen zijn complementair en kun je ook gezamenlijk volgen onder de naam Projectmatig Veranderen daarbij ontvang je een korting op de inschrijvingsprijs. Deze opleiding geeft je de beste basis voor het vorm geven van veranderprojecten in jouw organisatie. Voor meer informatie over deze vervolgtrainingen zie de leergang verandermanagement.

3 reacties op Introductietraining Verandermanagement

 1. Pingback: Trainingsprogramma Veranderproject.nl najaar 2012 | Ben Linders

 2. Pingback: Introductietraining Verandermanagement | Ben Linders

 3. Pingback: Introductietraining verandermanagement op 24 april a.s. | Veranderproject

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *