Meerdaagse Training: Projectmatig de Organisatie Veranderen

“We moeten sneller en gerichter veranderen”. “Onze organisatie verandert continu, maar lost dat alle problemen op?” “Er lopen zoveel veranderingen, ik mis het overzicht!” Herken je deze uitspraken? Dan weet je vast hoe belangrijk verandering binnen je organisatie is, maar ook hoe moeilijk het is om de verandering eigen te maken of om deze veranderprojecten te managen. Steeds vaker worden deze veranderingen projectmatig geïmplementeerd. In deze opleiding leer je de organisatie te ondersteunen bij het realiseren van de benodigde veranderingen. De aanpak wordt door middel van een Agile projectmanagement methodiek en technieken uit de organisatieveranderingsdiscipline ondersteund.

We verzoeken je een case mee te nemen uit jouw eigen organisatie die in deze opleiding wordt uitgewerkt tot een veranderplan. Je ontvangt daarnaast een dagdeel support om dit veranderplan ook om te zetten in actie in jouw organisatie. Desgewenst kan ook worden teruggevallen op een standaardcase.

Tijdens de opleiding leer en ervaar je:

 • een Agile/Scrum projectmanagement methode om het veranderproject te managen zodat altijd op de behoefte van de organisatie kan worden ingespeeld;
 • de veranderstrategie en de scope voor verandering te bepalen;
 • de processen en technieken die nodig zijn om de verandering te realiseren;
 • hoe optimaal gebruik kan worden gemaakt van het in de organisatie aanwezige potentieel voor verandering;
 • hoe verandering in de organisatie kan worden geborgd.

Echt veranderen komt van binnenuit, in deze cursus leer je dit potentieel te gebruiken. Na afloop van deze opleiding ben je in staat om veranderingen effectiever in te voeren en tot succesvolle resultaten te komen. In de aansluitende opleiding “Individu in Verandering” leer je dit potentieel te ontdekken en te laten bloeien. Beide opleidingen kunnen los van elkaar maar zeker ook tezamen worden afgenomen.

Doelgroep

Projectmanagers of opdrachtgevers betrokken bij het doorvoeren van veranderingen waarbij mensen ander werk moeten uitvoeren of hetzelfde werk anders. Ook coaches of consultants die verantwoordelijkheid willen nemen voor de projectmatige ondersteuning van een veranderproject zijn welkom. De opleiding leert je niet alleen alle aspecten die een rol spelen bij projectmatig veranderen maar biedt je ook de kans om direct in jouw eigen organisatie verandering in gang te zetten.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de opleiding Projectmatig Veranderen behandeld:

 • Agile/Scrum – Een projectmanagement methodiek die meebeweegt met de dynamiek van veranderprojecten.
 • Leiderschap – de wijze van leiderschap en communicatie die bijdraagt aan de verandering
 • De veranderstrategie – de standaard keuzes en kaders om verandering te implementeren.
 • Scope van verandering – zowel de organisatie aspecten alsook de mens aspecten en de samenhang daartussen.
 • Processen – nodig om verandering te implementeren en te laten evolueren.
 • Technieken – coaching, teamcoaching en continu verbeteren.
 • Borgen van de verandering – borging in de mensaspecten, eventueel aangevuld met borgingsinstrumenten uit de organisatie.

Kosten

De kosten voor deze opleiding bedragen €1450, inclusief 4 uur consultancy om het geleerde ook in jouw praktijksituatie toe te passen.

Het is ook mogelijk om een in company programma te maken

Startmomenten

De opleiding start meerdere keren per jaar. Neem voor de exacte startdata contact op met Hogeschool Novi, door te mailen met info@novi.nl of te bellen met 030-7115615.

Lesplanning

 • De opleiding omvat 3 cursusdagen en 3 dagen zelfstudie.
 • De cursus wordt steeds op woensdag gegeven, van 09.30 – 12.30 uur en van 13.30 – 16.30 uur.
 • De zelfstudie betreft het bestuderen van de uitgereikte theorie.
 • Het is wenselijk om het geleerde direct toe te passen in jouw eigen praktijksituatie. Om je daarin te begeleiden ontvang je ook 4 uur consultancy gedurende de opleiding. Dit vraagt ook een even zo grote inspanning van jou.
 • De totale studie-inspanning bedraag 36 uur.

Locaties

Utrecht

Hogeschool Novi

Veranderproject.nl geeft de Meerdaagse Training: Projectmatig de Organisatie Veranderen in samenwerking met Hogeschool Novi; dé hbo opleider met een jarenlange historie en een grote kwaliteit, dé hbo opleider in Nederland voor ICT en bedrijfskunde in deeltijd.

Één reactie op Meerdaagse Training: Projectmatig de Organisatie Veranderen

 1. Pingback: Samenwerking NOVI en Veranderproject.nl - Ben Linders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *