Training: Verander Agile!

De aannames onder Agile werken passen zeer goed bij veranderprojecten: het doel is niet helemaal duidelijk te maken, de weg is lastig vooraf te plannen, feedback van eerste ‘opleveringen’ is zeer nuttig voor het verdere verloop van het project. De training “Verander Agile!” geven wij in-company, en begin 2013 zal hij opnieuw gegeven worden met open inschrijving. [Brochure]

In de training “verander Agile” ga je:

 • De Agile principes vergelijken met de behoeften van een verandering
 • Je eigen situatie op hoofdlijn organiseren met Agile technieken: Release plan, Sprints, Backlog, Etc.

Vooraf maak je een case van je eigen huidige situatie, die breng je mee naar de cursus. Deze zal dienen als begin van de oefeningen.

Deze training is een onderdeel van de Leergang Verandermanagement. In onze leergang bieden we je de theorie van veranderen én laten je het veranderen zelf ervaren!

Na de cursus bieden we nog 1 uur kosteloos advies om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Wat neem je mee naar huis?

 • kennis van Agile technieken toepasbaar op veranderprojecten;
 • praktische ervaring uit de oefeningen;
 • concrete planning voor je eigen situatie;
 • praktijkvoorbeelden van de trainers en andere deelnemers.

Agile uitvoering van veranderprojecten

Veranderprojecten zijn lastige projecten. Het is niet mogelijk  om het einddoel van zo’n project SMART te formuleren. De verandering betreft meestal voor een klein deel ‘harde’ factoren en voor een veel groter deel ‘zachte’ factoren: motivatie, houding, cultuur, gedrag. Juist in deze context is een Agile aanpak zeer geschikt. De Agile Release Planning past prima als globaal verbeterplan, met de change backlog als output. De sprints (korte periodes van een paar weken) kunnen gebruikt worden om stap-voorstap te veranderen. De Agile Retrospective past goed om elke verbeterstap te evalueren, het verbeterdoel scherper te formuleren en de aanpak bij te stellen. Dus, na elke sprint wordt de backlog aangepast en de volgende sprint weer uitgevoerd.

Toepassing op jou praktijksituatie

In de training behandelen we steeds een klein brokje theorie. Daarna kunnen jullie met je eigen praktijksituatie aan de slag:

 • maken van een release planning;
 • opstellen van een change backlog;
 • maken van een sprint planning;
 • samenstellen van een change team.

Deze werkwijze past erg goed bij meer deelnemers van hetzelfde bedrijf, zij kunnen dan in de praktijkdelen samenwerken. Maar als je alleen komt kan je zeker ook meedoen, of alleen, of samen met anderen van andere bedrijven. Je gaat dus naar huis met concrete plannen!

Praktische informatie

Cursusduur: 5 uur.

Deze cursusmodule geven wij als open inschrijving en in-company. Er zijn nog geen data gepland voor de open inschrijving. Mocht je interesse hebben in deze cursusmodule, neem dan contact met ons op via aanmelden@veranderproject.nl.

Wij vinden deze training € 350,- (ex. 21% btw) per persoon waard, maar laten je zelf beslissen welk bedrag op de factuur wordt gezet – Inclusief hand-outs, een working dinner, afsluitende evaluatieborrel en een uur persoonlijke ondersteuning om het geleerde in je eigen organisatie toe te passen.

Annuleren kan kosteloos tot 10 werkdagen voor de cursusdag, bij latere annulering wordt de standaard waarde van de cursus (€350,-) in rekening gebracht. Vervanging door een collega is uiteraard mogelijk, laat ons wel even weten wie er naar de cursus komt?

Aanmelden:

e-mail naar: aanmelden@veranderproject.nl

Onze visie op veranderen

In onze leergang bieden we je de theorie van veranderen én laten je het veranderen zelf ervaren! De trainingen zijn interactief, we gebruiken o.a. gaming, cases en rolspellen om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen. Als cursist krijg je exclusief toegang tot de LinkedIn groep veranderproject, om ervaringen te delen met (oud)cursisten en de docenten, en blijvend te leren en je eigen aanpak continue te verbeteren.

Voor ons is een training pas geslaagd als het geleerde gebruikt wordt door de cursisten. Daarom ondersteunt Veranderproject.nl je bij het gericht toepassen van de training in je eigen praktijksituatie, met een uur persoonlijke advisering van een van onze docenten. Dit uur ondersteuning is inbegrepen in de cursusprijs!

3 reacties op Training: Verander Agile!

 1. Pingback: Continue verbeteren met Agile | Veranderproject

 2. Pingback: Trainingsprogramma Veranderproject.nl najaar 2012 | Ben Linders

 3. Pingback: Trainingsprogramma najaar 2012 | Veranderproject

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *