Training: De Harde Kant van Veranderen

De training “De Harde Kant van Veranderen” helpt je om op een passende en effectieve wijze organisaties te begeleiden bij verandering:

  • Het definiëren van een veranderstrategie rekening houdend met standaard keuzes en kaders maar ook met aanwezige kansen en risico’s;
  • Het definiëren van de scope voor verandering in de harde componenten structuur, strategie en systemen, maar ook in de zachte componenten, skills, leiderschap, cultuur en teamgedrag en de samenhang tussen deze componenten.

Deze training is een onderdeel van de Leergang Verandermanagement. In onze leergang bieden we je de theorie van veranderen én laten je het veranderen zelf ervaren!

Na de cursus bieden we nog 1 uur kosteloos advies om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Wat neem je mee naar huis?

  • kennis van de mogelijke keuzes en kaders bij het definiëren van een veranderstrategie  toepasbaar op veranderprojecten;
  • inzicht in hoe kansen en bedreigingen de veranderstrategie beïnvloeden;
  • kennis van de gewenste aanpassingen in structuur, strategie, systemen, skills, leiderschap, cultuur en teamgedrag om de gewenste verandering te ondersteunen of om blokkades;
  • praktische ervaring uit de oefeningen;
  • concrete strategie en scope definitie voor je eigen situatie;
  • praktijkvoorbeelden van de trainers en andere deelnemers.

Strategie

Veranderprojecten worden vaak uitgevoerd zoals andere veranderprojecten in het verleden ook zijn uitgevoerd. Het risico bestaat dat deze aanpak onnodige weerstand oproept en dat daardoor het veranderdoel niet wordt behaald. In de module strategie geven we zicht op de aanknopingspunten uit de huidige organisatie, de mogelijke keuzes en kaders, het vaststellen van het draagvlak voor de aanpak en de risico’s. Een doordachte veranderstrategie maakt het mogelijk om de bereidheid tot verandering te benutten.

In de training gebruiken we een standaard case om een door de deelnemers ingebrachte case om inzicht te krijgen in de mogelijke keuzes, kaders, kansen en risico’s en de samenhang daartussen voor het vaststellen van de veranderstrategie.

Scope

Als het veranderdoel helder is en de weg daarnaartoe, de veranderstrategie, gedefinieerd dan wordt regelmatig de scope in termen van te wijzigen structuren, systemen en processen. Er is meer nodig! Het doel van veranderprojecten is om mensen anders te laten werken of hetzelfde werk anders te doen. Wijzigingen in structuren, systemen en processen zijn ondersteunend, maar veranderd gedrag vraagt een mensgerichte aanpak. Teamgedrag, skills, leiderschap en cultuuraspecten vormen onderdeel van de verandering. In deze module krijgen we inzicht in de samenhang tussen al deze aspecten zodat we beslagen ten ijs komen. Dit vormt de basis van de analyse van het veranderteam; daarna zullen we deze veelvuldig moeten bijstellen als we leren van de realiteit als we mensgericht  implementeren.

We oefenen in de training met het vaststellen van de scope op basis van een standaard case of een door de deelnemer ingebrachte case. Het verkregen inzicht helpt om later in het veranderproject de juiste mensen te betrekken en daarmee de juiste interventies te doen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de training “De Harde Kant van Veranderen” of een van de andere trainingen uit de leergang verandermanagement met een e-mail naar aanmelden@veranderproject.nl.

In de email geef je aan:

Praktische informatie

Cursusduur: 5 uur.

Deze cursusmodule geven wij als open inschrijving en in-company. Er zijn nog geen data gepland voor de open inschrijving. Mocht je interesse hebben in deze cursusmodule, neem dan contact met ons op via aanmelden@veranderproject.nl.

Wij vinden deze cursus € 350,- (ex BTW) per persoon waard, maar jij beslist welk bedrag je op de factuur zet. – Inclusief een working dinner en een afsluitende evaluatieborrel.

Annuleren kan kosteloos tot 10 werkdagen voor de cursusdag, bij latere annulering wordt de standaard waarde van de cursus (€350,-) in rekening gebracht. Vervanging door een collega is uiteraard mogelijk, laat ons wel even weten wie er naar de cursus komt?

Onze visie op veranderen

In onze leergang bieden we je de theorie van veranderen, én laten je het veranderen zelf ervaren! We zetten graag met jou ‘onze voeten in de modder’ en gaan onderweg. Om dit te bereiken zijn onze modules interactief, en gebruiken we b.v.  gaming om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen. Verder benutten we de sociale media voor het delen van kennis en ervaring, op onze website veranderproject.nl, en in de LinkedIn groep veranderproject, die exclusief is voor onze cursisten.

Voor ons is een training pas geslaagd als het geleerde gebruikt wordt door de cursisten. Daarom ondersteunt Veranderproject.nl je bij het gericht toepassen van de training in je eigen praktijksituatie, met een uur persoonlijke advisering van een van onze docenten. Dit uur ondersteuning is inbegrepen in de cursusprijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *